Ingrediënten (2 personen, het deeg maakte ik wel voor 4 personen, dan hadden we 2x pizza!)
Voor het deeg:
- 300 g bloem
- 1 kl zout
- 12 g verse gist
- 3 el olijfolie
- 1/2 kl suiker
- 1 potje tomatensaus met basilicum (ik neem deze van Delhaize)
- 1 bakje kerstomaten (ik nam gele, rode en oranje, geeft een mooi resultaat)
- 1 geitenkaasje (type buche)
- 2 sardientjes, gefileerd (zijn niet verplicht, maar geven een lekkere smaak)
- verse tijm
- verse rozemarijn
- verse basilicum
- peper en zout
Het deeg:
Los de gist en de suiker op in 150 ml lauw water. Meng in een kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistmengsel en de olijfolie in. Meng en kneed het deeg tot een stevige bal. Een tip uit 'De Beste Hobbykok': hoe langer je kneed, hoe beter je deeg zal zijn. Laat vervolgens minstens 1 uur afgedekt rijzen op een warme plaats.
De garnituur:
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (250° of hoger) met de bakplaat erin.
Spoel de tomaatjes en halveer ze. Snij de sardientjes in fijne reepjes en hak de kruiden fijn.
Verdeel het deeg in 2 stukken, 1 helft volstaat voor een pizza voor 2 personen. Rol het deeg héél dun uit. Leg het daarna op een stuk bakpapier.
Bestrijk het deeg met een dun laagje tomatensaus en schik er de tomaatjes en de sardientjes op. Verkruimel er de geitenkaas over en bestrooi met de gehakte kruiden. Kruid met peper en zout.
Leg de pizza met behulp van het bakpapier op de hete bakplaat en bak de pizza 6 à 8 min. tot het deeg mooi bruin is en de kaas gesmolten is.
Bron: Libelle Lekker juni 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten