dinsdag 11 juni 2013

Opgevulde courgette en tagliatelle met tomatensalsa

Dit is een gerecht dat ik onlangs at in het Italiaans restaurant in Brugge 'Sale e Pepe'. De eenvoud van het gerecht maakt dat alle smaken ten volle naar voor komen. Ik heb mijn best gedaan om de ingrediƫnten er tenvolle uit te halen, maar natuurlijk is het nog altijd het best om het bij de Italiaanse 'mama' zelf te gaan eten!




Ingrediƫnten (2 personen)
  • 1 grote of 2 kleine courgette(s)
  • 200 g gehakt
  • 100 g gedroogde ham
  • 1 wortel
  • 1 bleekselder
  • 1 ui
  • 1/2 bakje kerstomaatjes
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • witte balsamicoazijn
  • peper
  • zout
  • komijn- of venkelzaadjes
  • 200 g tagliatelle

Bereiding (30 min. + 30 min. in de oven)

Snijd de kerstomaatjes in 4 en doe ze in een kommetje. Besprenkel met wat olijfolie en witte balsamicoazijn (of gewone als je geen witte hebt). Breng op smaak met verse basilicum en peper en zout. Laat dit marineren.

Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de wortel, bleekselder en ui heel fijn (ik gebruikte hiervoor mijn cutter, schitterende uitvinding!). Bak de groenten met het gehakt en de gedroogde ham, kruid met peper en zout en de komijn- of venkelzaadjes.
Snijd de courgette(s) in de lengte in 2 en haal met een lepel de zaadlijsten eruit. Zorg dat je zeker nog 0,5 cm overhoudt aan de randen.
Vul de courgettes met het gehakt-groentenmengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats ze in de voorverwarmde oven gedurende +- 30 min.

Kook de tagliatelle gaar en meng er nadien de gemarineerde kerstomaten onder. Meng daarna nog wat extra olijfolie onder de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten