Ingrediënten (2 personen)
Tomatensaus
- 400 g tomatenblokjes
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 bakje kerstomaten
- 1 bakje baconreepjes
- verse basilicum
- 1 scheut rode wijn
- 1 koffielepel harissa of sambal
- peper en zout
- olijfolie
Vulling
- 6 canneloni buisjes
- 100 g jonge spinazie
- 250 g ricotta
- 50 g parmezaan
- lookkruiden
- oregano
- zwarte peper
- nootmuskaat
Afwerking
- 1 bol mozzarella
Bereiding (45 min + 30 min in oven)
Tomatensaus
Plet de look en snij de uien grof.
Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de ui met de look.
Voeg hierna een koffielepel harissa of sambal toe en laat wat meestoven.
Giet er daarna een scheut rode wijn bij en laat de alcohol wat uitdampen.
Vervolgens voeg je de tomatenblokjes toe, het takje basilicum, de baconreepjes en de gehalveerde kerstomaatjes.
Laat de saus een kwartiertje sudderen en haal de basilicum uit de saus.
Kruid de saus naar smaak met peper en zout.
Vulling
Snijd de jonge spinazie in fijne reepjes.
Meng de spinaziereepjes met de ricotta en de parmezaan.
Kruid het mengsel met wat look, oregano, zwarte peper en nootmuskaat. (zout is niet echt nodig door de zoute parmezaan)
Vul de canneloni buisjes met behulp van een spuitzak met het mengsel (zonder spuitzak is dit een paardenwerk!)
Afwerking
Neem een ovenschaal en schep een laag tomatensaus op de bodem.
Leg hierop de cannelonibuisjes en giet er vervolgens de rest van de saus over.
Werk af met schijfjes mozzarella.
Plaats de schotel in de oven gedurende +- 30 minuten op 180°.
Bron: Dagelijkse kost met Jeroen Meus 3
Geen opmerkingen:
Een reactie posten