dinsdag 14 mei 2013

Pasteis de nata

Pasteis de nata of pasteis de Belem leerde ik twee jaar geleden kennen tijdens mijn reis naar Portugal. Het zijn kleine gebakjes die meestal lauwwarm worden gegeten. In Belem was de authentieke bakkerij van deze pasteis een echte toeristenpleister. Ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en superlekker van smaak!



Ingrediƫnten (12 stuks)
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 100 g suiker
  • 30 g patisseriebloem
  • 185 ml melk
  • 3 eieren
  • 125 ml volle room
  • 1 vanillestokje

Bereiding

Verdeel het bladerdeeg over 12 vormpjes. Ik gebruik hiervoor een muffinvorm. Verwarm de oven voor op 220°.
Warm de melk op met het opengesneden vanillestokje in een pan.
Meng de bloem met de suiker en giet hierbij de melk (verwijder eerst wel het vanillestokje).
Giet het mengsel terug in de pan en laat het enkele minuten indikken op een zacht vuur.
Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom en de eigelen toe.
Meng tot een homogene massa en giet het mengsel in de bladerdeegvormpjes.
Zet 15-20 minuten in de oven. De pasteis moeten goudbruin zijn met zwarte vlekjes.
Besprenkel met kaneel en dien bij voorkeur lauw op.

Bron: http://www.tiensesuiker.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten