zondag 12 mei 2013

Frambozentaart

Dit recept ontdekte ik op het internet wanneer ik op zoek was naar een eenvoudige taart met bladerdeeg. De frambozen geven de taart een frisse toets. Bestrooi de taart voor het serveren met wat poedersuiker om het geheel wat feestelijker te maken.



Ingrediënten (taart 12 stukken - diameter +- 28 cm)

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 300 g frambozen (vers of diepvries)
  • 170 g suiker
  • 150 g boter
  • 3 eieren
  • 2 el fijngeraspte citroenschil (van 2 à 3 citroenen)
  • 125 g gemalen amandelen
  • 50 g zelfrijzende bloem
  • bloemsuiker, om te garneren


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop het bladerdeeg in de vorm van je bakvorm. Prik hier en daar met een vork in het deeg om te voorkomen dat het te veel opbolt. Bak het een tiental minuten, tot het goudbruin is.

Zet de oven op 180°.

Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en klop elk ei onder de massa voor je het volgende toevoegt. Mix daarna ook de citroenschil door het mengsel.
Roer met een spatel de amandelen en ten slotte de bloem door het deeg.

Bestrijk de bladerdeegbodem met het amandeldeeg. Leg er de frambozen op.

Bak de taart in ca. 40 minuten tot het amandeldeeg mooi gerezen is en bovenaan gebruind. Het moet niet helemaal droog zijn zoals een cake, maar ook niet pappig. Laat de taart een vijftal minuten wat afkoelen in de vorm, lift ze er daarna uit en laat ze helemaal afkoelen op een roostertje.

Bestrooi de taart voor het serveren met wat bloemsuiker. Dat lukt het beste met een zeefje.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/BLDKN_20110817_004

Geen opmerkingen:

Een reactie posten