Ingrediënten
- 5 eierdooiers
- 8 dopjes muscat de Beaumes de Venise (of Marsala)
- 3 dopjes suiker
- 1 gelatineblaadje
- 500 g aardbeien
- 200 ml room
- 1 vanillestok
- 50 g bloemsuiker
Bereiding (voor 6 glazen)
Week het gelatineblaadje in koud water.
Neem een pan en doe hierin de eierdooiers, de Beaumes de Venise en de suiker.
Zet de pan op een zacht vuur en verhoog het geleidelijk aan. Klop voortdurend met een garde tot je een schuimig mengsel bekomt.
Als de sabayon gebonden is neem je de pan van het vuur en meng je hierin het uitgeknepen gelatineblaadje.
Plaats de pan in een hoeveelheid koud water en blijf roeren tot de sabayon is afgekoeld.
Klop daarna de room met het merg van de vanillestok en de bloemsuiker op.
Meng het roommengsel onder de afgekoelde sabayon.
Vul de glaasjes met stukjes aardbei en giet hierop het sabayon-roommengsel.
Bron: http://hap-en-tap.blogspot.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten