zondag 12 mei 2013

Kabeljauw met romige prei en paprikapuree




Niets lekkerder dan een stukje vis met prei, een lekkere visfond en wat witte wijn, toch? In het boek 'Goedgekeurd door kinderen' van Colruyt vond ik dit leuke receptje, met een heerlijke puree erbij!


Ingrediƫnten (2 personen):


  • 2 stukken kabeljauwhaasje
  • 2 preistengels
  • 2 rode paprika's
  • enkele zongedroogde tomaatjes
  • 400 g aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. mascarpone
  • 1 eetl. boter 
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 dl visfond (bokaal)
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)

Voorbereiding

- Ontvel en snij de paprika in blokjes van 1 cm

- Snij enkele zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes
- Schil de aardappelen en snij in stukjes.
- Snij de prei in fijne reepjes van 6 cm lang.
- Snij de knoflook grof.


Bereiding (35 min.)

1 Smelt de boter in een kookpot en bak de reepjes prei gedurende 5 min. Kruid met peper en zout.
2 Leg er de stukken kabeljauw naast elkaar op en overgiet met de visfond. Kruid de vis met peper en zout. Laat gaar worden op een zacht vuurtje gedurende 20 min.
3 Bak de paprikablokjes met wat knoflook in olijfolie.
4 Kook ondertussen de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende 25 min. Giet af en pureer met wat olijfolie.
5 Roer de paprikablokjes en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes onder de aardappelpuree.
6 Haal de vis uit de kookpot en roer de mascarpone door de prei. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Bron: "Goedgekeurd door kinderen" door Colruyt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten