maandag 20 mei 2013

Thaise groene curry met kip

Kip curry is iets wat iedereen graag eet. In een kookboek van Colruyt ontdekte ik een recept voor een groene curry. Toen we de eerste keer dit gerechtje klaarmaakten, ging er een nieuwe wereld van smaken voor ons open. De smaak van een groene currypasta is immers veel intenser dan die van currypoeder. Ondertussen is deze curry een van onze favoriete gerechten geworden. Zeer lekker, weinig werk en zeker niet ongezond!


Ingrediënten (2 personen)
  • 1 kippenborstfilet
  • 1 aubergine
  • 1/2 limoen
  • 1 ui
  • 1/2 blokje groetenbouillon
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el groene curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el wokolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl Thaise vissaus
  • koriander
  • peper en zout

Voorbereiding

Snij de kippenborstfilet in reepjes van 1 cm dik.
Snij de aubergine in blokjes.
Snipper de uien fijn.


Bereiding (25 min.)

Verhit de olie in de wok en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 3 min. Haal ze uit de kookpot en zet opzij.
Verhit opnieuw wat olie en bak de groene curry 1 min. al roerend. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak glazig.
Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak nog 3 min.
Overgiet het geheel met de kokosmelk, 1 dl water, de sojasaus en de vissaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 6 min. sudderen.
Voeg de suiker en de kippenreepjes toe en laat nog 4 min. sudderen. Breng op smaak met limoen, peper en zout.
Versier met fijngesnipperde koriander en serveer met rijst of rijstnoedels.

Bron: "Onder vrienden" door Colruyt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten