Ingrediënten (2 personen)
- 1 kippenborstfilet
- 1 aubergine
- 1/2 limoen
- 1 ui
- 1/2 blokje groetenbouillon
- 1 kl rietsuiker
- 1 el groene curry
- 200 ml kokosmelk
- 2 el wokolie
- 1 el sojasaus
- 1 kl Thaise vissaus
- koriander
- peper en zout
Voorbereiding
Snij de kippenborstfilet in reepjes van 1 cm dik.
Snij de aubergine in blokjes.
Snipper de uien fijn.
Bereiding (25 min.)
Verhit de olie in de wok en bak de kippenreepjes al roerend gedurende 3 min. Haal ze uit de kookpot en zet opzij.
Verhit opnieuw wat olie en bak de groene curry 1 min. al roerend. Voeg de fijngesnipperde uien toe en bak glazig.
Voeg de blokjes aubergine toe en roerbak nog 3 min.
Overgiet het geheel met de kokosmelk, 1 dl water, de sojasaus en de vissaus. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 6 min. sudderen.
Voeg de suiker en de kippenreepjes toe en laat nog 4 min. sudderen. Breng op smaak met limoen, peper en zout.
Versier met fijngesnipperde koriander en serveer met rijst of rijstnoedels.
Bron: "Onder vrienden" door Colruyt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten